Asides

WTF…

Waarschijnlijk hoef ik geen uitleg te geven over wat deze afkorting betekent. Dit woord roepen mijn pubers minstens tig keer per dag 😦  En ik vind het helemaal niet leuk, wat zeg ik; verloedering van de Nederlandse taal, dat is het !  Ik erger me mateloos aan het taalgebruik van de pubers tegenwoordig. Scheldwoorden worden toegepast als gewone woorden in het taalgebruik van pubers. Waar is het respect gebleven? Respect voor de Nederlandse taal, respect voor elkaar!

image

Even een voorbeeldje;

“Goedemorgen buurvrouw, heeft u de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal ook gezien ? Wat een topprestatie van de jongens hé ? ”

“WTF buuf, wat hebben we die klote spanjaarden toch mooi afgemaakt en tering, wat een mooie goal van van Persie !”

Er wordt hetzelfde bedoeld maar de eerste zin hoor ik liever dan de tweede zin, helaas hoor ik de tweede zin vaker. Gelukkig is het zo dat de meeste pubers uiteindelijk naarmate ze wat volwassener worden hun taalgebruik gelukkig ook wat beter wordt.

Shit, is het alweer zo laat; ik moet de hond uitlaten !

Oeps, sorry !

WTF = what the fuck ;-(

image

Chi…

Hatchi….dit kennen we allemaal, toch? Iedereen heeft wel eens een niesbui of is wel eens verkouden!

Tai chi….hier hebben we allemaal ook wel eens iets van gehoord, toch?

Chi running…. hier heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord, toch?

Chirunning houding

Ik ook niet, tot een week geleden. Ik zag dit item voorbij komen op tv en – omdat het over hardlopen ging, mijn favoriete bezigheid ;-( – besloot ik uiteindelijk toch maar even te blijven kijken. Chi running blijkt een manier van hardlopen te zijn maar dan op een laten we zeggen zeer relaxte manier, nou dat lijkt mij wel wat. Veel mensen haken met de reguliere hardloopprogamma’s al gauw af, vooral door blessures. Bij chi running gebruik je een andere houding en hierdoor is bewezen dat je lang zoveel last niet meer hebt van blessures. Je maakt gebruik van chi, oftewel je kracht vanuit je kern, je centrum. Je loopt een beetje hellend en hierdoor leg je je zwaartekracht in je centrum, het gebied van je buik. Je kan jezelf deze vorm van hardlopen aanleren want er zijn allerlei instructievideo’s en filmpjes te zien op internet maar je kan ook op veel plaatsen een cursus chi running volgen onder begeleiding van een instructeur.

Na het zien van deze atleet lijkt het mij verstandig – met het oog op mijn eigen zwaartekracht  – om deze vorm van hardlopen onder de knie te krijgen samen met een ervaren instructeur 😉

 

 

Moederdag…

 

Vandaag is het moederdag ! Een dag waar op moeders verwend worden door hun kinderen – tenminste vroeger dan – tegenwoordig is het zo commercieel geworden met belachelijk dure cadeaus dat voor de kinderen die hier aan mee willen doen pa wel de poeplap moet trekken.

moederdag-affiche

In 1928 is moederdag officieel geintroduceerd in Nederland, toen werden er vooral tulpen uitgedeeld aan moeders om ze te bedanken voor hun zorg en liefde. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een zeer – voor mij te – commercieel gebeuren. Volgens mij – correct me if i’m wrong – vinden de moeders van de huidige maatschappij het heerlijk om even verwend te worden door hun kinderen maar dan wel op een manier die passend is voor deze dag, bijvoorbeeld een heerlijk ontbijtje – het liefste zelf gemaakt – geserveerd met een cadeautje wat op school zelf is gemaakt, toch ? Of een lief klein cadeautje wat ze zelf kopen en wat passend is voor hun budget. Wat ik wel grappig vind is dat door de jaren heen moederdag ook meegroeid met je kinderen. Mijn pubers maken nog wel een ontbijtje maar maken natuurlijk geen cadeautjes meer op school ! En waarschijnlijk zullen uitwonende kinderen wel een iets duurder cadeautje kopen voor hun moeder, bijvoorbeeld een lekker luchtje of een lekkere fles wijn of iets dergelijks en als jezelf moeder bent en je gaat bij je moeder op bezoek dan neem je  waarschijnlijk vaak toch ook weer een bloemetje of iets lekkers mee ? Het even langs gaan bij je moeder als moeder heb ik helaas nooit mogen ervaren dus voor degenen die dit wel kunnen doen maar uiteindelijk niet doen…ga nou maar even langs bij je moeder, het wordt zeer gewaardeerd door moeder. In ieder geval wel door mij !

‘Waar het uiteindelijk omgaat is dat moeders op deze dag gewardeerd worden voor wat ze doen en dat is uiteindelijk bij alle moeders toch met veel liefde zorgen voor hun kroost”

Liefs Bo

Expresso…

Jullie kennen vast wel het Nederlandse modemerk Expresso Fashion. Dit label ontwerpt mooie duurzame kleding voor de vrouw. Het label is eigenzinnig, zij volgen niet klakkeloos iedere trend. Prettige bijkomstigheid is dat zij een maatvoering hebben van maat 34 tot maat 46. Zij weten namelijk als geen ander dat de modebewuste vrouw helaas niet altijd – voor de ongeveertigers, bijna nooit – in maatje 36 passen. Wat ik zelf ervaren heb als verkopende partij van dit mooie label is dat de grotere maten zeker niet minder mooi staan dan de kleinere maten. Ik heb vrouwen mogen kleden in maat 46 en die zagen er door oa de goede pasvorm van dit label prachtig uit. Hieronder een kleine greep uit hun mooie collectie jurkjes, je zult zien dat er voor elke gelegenheid wel iets bij zit. Ook voor ons, ongeveertigers 😉

 

De prijzen van de jurkjes variëren tussen de 74,95 en de 109,95

Wat de boer niet kent eet ie niet…

Het is zo jammer dat ik niemand in ons gezin aan de sushi krijg 😦 Gevolg is dat ik zelden nog sushi eet maar nu liep ik tijdens de dagelijkse boodschappen bij AH tegen iets heel lekkers aan!  Een sushi mini kani set.

image

 

Deze set bestaat uit 4 sushihapjes en een flesje sojasaus in de vorm van een visje. Er zijn twee varianten: surimi en komkommer en zalm en ei. Mijn voorkeur gaat uit naar surimi en komkommer. Zalm en ei is ook heel erg lekker maar ik vind persoonlijk de ei niet zo passen bij deze sushihapjes.

Voor slechts €1,50 heb je al een sushi kani mini set. De sushihapjes zijn ook ideaal voor een feestje thuis er zitten jammer genoeg geen eetstokjes bij maar dat is mischien ook wel teveel gevraagd voor zo’n fijn prijsje 😉

image

 

お食事をお楽しみください

Aangezien de meesten van jullie geen japans kunnen lezen, even de vertaling van bovenstaande:

Eet smakelijk

Op een oude fiets …

Op een oude fiets…..Gelukkig hebben mijn pubers allebei een oude fiets om op te fietsen. Ik weet niet hoe ze het elke keer voor elkaar krijgen maar iedere dag als ze thuiskomen op hun fiets mist er wel weer iets g%*$>…  Vroeger toen ik een nieuwe fiets op mijn verjaardag kreeg – ja, je leest het goed, ik kreeg een fiets voor mijn 12e verjaardag, een gloednieuwe super mooie sportfiets – toen was ik echt blij en heel zuinig op mijn mooie fiets. Tegenwoordig is het not done om een fiets op je verjaardag te krijgen want een fiets heb je gewoon nodig, een noodzakelijk iets oppert puber 2. Nou ja zeg, ben ik nou ouderwets aan het worden? Nee mam, je bent niet ouderwets, uhh alleen een beetje oud misschien 😦 En mam, je moet het een beetje zo bekijken met die fietsen van ons….Op een oude fiets moet je het leren!  Ja hoor, hoor ik mijzelf zeggen en ik denk tegelijkertijd; als het maar bij fietsen blijft, toch?

image

 

Kort verhaal…

Kort verhaal van een anonieme bekende van mij die graag verhalen schrijft.

Vlinder…

‘Mam, je moet mij nu komen halen want ik’……verbinding verbroken! Vlinder klonk heel angstig, ik twijfel geen moment.

Ik stap in mijn auto en ik rij zo snel als ik kan richting de wijk waar Xander woont. Het is een wijk met allemaal vrijstaande huizen, het is donker en er is weinig straatverlichting. Ik herinner mij ineens weer dat het huis aan het einde van een doodlopende straat staat.

Ja, ik weet het weer maar opeens zie ik een meisje midden op straat lopen? Ik stop mijn auto en doe het portier aan de passagiers kant open.’ Vlinder wat is er gebeurd?’

‘Mam, we moeten hier zo snel mogelijk weg!’

‘Maar lieve schat je zit onder het bloed, oh mijn god ben je gewond?’

‘Nee mam, we moeten nu echt zo snel mogelijk weg!’ Ik twijfel weer geen moment, ik start de auto en rij weg. Vlinder is stil, ze trilt over haar hele lijf, zodra we de woonwijk uit zijn zet ik de auto aan de kant. ‘Zo, jij gaat mij nu eerst vertellen wat er gebeurd is jongedame!’

‘Oh mam, ik ben zo ontzettend stom geweest, ik wou het niet en toen, toen heb ik hem…Oh mam ik …’

‘Stil Vlinder, ik moet nadenken!’

6.30 – De wekker gaat, ik ga douchen, ik heb verschrikkelijk naar gedroomd vannacht. Ik kijk op Vlinder haar slaapkamer maar haar bed is leeg!

7.00 – Ik loop naar beneden en schrik, politie voor de deur?

‘Goedemorgen mevrouw, is uw dochter thuis?’