Moederdag…

 

Vandaag is het moederdag ! Een dag waar op moeders verwend worden door hun kinderen – tenminste vroeger dan – tegenwoordig is het zo commercieel geworden met belachelijk dure cadeaus dat voor de kinderen die hier aan mee willen doen pa wel de poeplap moet trekken.

moederdag-affiche

In 1928 is moederdag officieel geintroduceerd in Nederland, toen werden er vooral tulpen uitgedeeld aan moeders om ze te bedanken voor hun zorg en liefde. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een zeer – voor mij te – commercieel gebeuren. Volgens mij – correct me if i’m wrong – vinden de moeders van de huidige maatschappij het heerlijk om even verwend te worden door hun kinderen maar dan wel op een manier die passend is voor deze dag, bijvoorbeeld een heerlijk ontbijtje – het liefste zelf gemaakt – geserveerd met een cadeautje wat op school zelf is gemaakt, toch ? Of een lief klein cadeautje wat ze zelf kopen en wat passend is voor hun budget. Wat ik wel grappig vind is dat door de jaren heen moederdag ook meegroeid met je kinderen. Mijn pubers maken nog wel een ontbijtje maar maken natuurlijk geen cadeautjes meer op school ! En waarschijnlijk zullen uitwonende kinderen wel een iets duurder cadeautje kopen voor hun moeder, bijvoorbeeld een lekker luchtje of een lekkere fles wijn of iets dergelijks en als jezelf moeder bent en je gaat bij je moeder op bezoek dan neem je  waarschijnlijk vaak toch ook weer een bloemetje of iets lekkers mee ? Het even langs gaan bij je moeder als moeder heb ik helaas nooit mogen ervaren dus voor degenen die dit wel kunnen doen maar uiteindelijk niet doen…ga nou maar even langs bij je moeder, het wordt zeer gewaardeerd door moeder. In ieder geval wel door mij !

‘Waar het uiteindelijk omgaat is dat moeders op deze dag gewardeerd worden voor wat ze doen en dat is uiteindelijk bij alle moeders toch met veel liefde zorgen voor hun kroost”

Liefs Bo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s